Therapeut

Wie is Shiatsu Therapeut Frans Annegarn? 

Zo’n 30 jaar geleden ben ik begonnen met het lezen van boeken over oosterse filosofie. De oude oosterse manier van kijken naar de wereld heeft me meteen gegrepen.

Om wat ik las ook handen en voeten te geven ben ik Taichi gaan beoefenen waar ik later Qigong aan toegevoegd heb. Dit heeft mijn leven en manier van bewegen enorm beïnvloed.

Op een gegeven moment heb ik de stap gezet om traditionele Chinese geneeskunst te gaan studeren in de vorm van Shiatsu. Hier heb ik verschillende disciplines aan toegevoegd zoals Chi Nei Tsang, medische Qigong en Japanse acupunctuur.

Ik blijf mij ontwikkelen op het gebied van  Taichi, Qigong, Shiatsu en acupunctuur. Het is voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie en kracht. Na vele omzwervingen in kunst, ambacht en bedrijfsleven ben ik weer thuis gekomen.

De aanhoudende verwondering over wat er zich tussen hemel en aarde afspeelt is de basis om mij steeds verder te bekwamen in het kennen van mijzelf en mijn medemens.

Frans Annegarn

 

Opleidingen en bijscholingen:

MBK oncologie

Japanse acupunctuur

Namikoshi Shiatsu

Craniosacraal therapie

Medische Qigong

Psychosociale basiskennis

Medische westerse basiskennis

Chi Nei Tsang

Shiatsu zitpositie

Shiatsu Therapie

Shiatsu massage

Frans straalt rust uit, die hij mij weer heeft teruggegeven na enkele behandelingen shiatsutherapie en acupunctuur – Janny