Shiatsu therapie

Wat is Shiatsu therapie?

Shiatsu is een van oorsprong Japanse manuele therapie en kent verschillende stijlen die verschillen in dynamiek en hardheid van strekkingen, rotaties, schudden en druk . Hoe verder de Shiatsu therapeut zich ontwikkeld hoe persoonlijker zijn/haar stijl wordt. Uiteindelijk kiest en ontwikkeld een therapeut de stijl die het beste bij hem/haar past. Mijn stijl is overwegend zacht en rustig. Een behandeling kan veel losmaken zowel lichamelijk als emotioneel.

Het doel is om een beweging te maken naar de natuurlijke ontspanning. Zoals een elastiek dat weer zijn natuurlijke vorm aanneemt wanneer het niet meer uit elkaar getrokken wordt. Wanneer het lukt om het lichaam en de denkwereld even helemaal over te geven aan de diepe ontspanning en die te ervaren met ons bewustzijn dan krijgt onze natuurlijk staat van zijn de ruimte die het nodig heeft om te herstellen.

Ik maak er werk van om mijn cliënten te leren kennen. Zo voel ik dat ik het beste kan helpen. Iemands ziektegeschiedenis kan enorm veel vertellen over het ontstaan van klachten en vormt voor mij een voorwaarde om de oorzaak te vinden.

Welke klachten?

Hoofdpijn, migraine,duizeligheid, zwaar gevoel in hoofd, chronische verkoudheid, nek-schouder armen, gewrichtspijn, stijfheid, spierpijn, RSI, Oedeem,rugpijn, bekkenpijn, oorpijn, oorsuizen, vlekjes zien, voorhoofd, bijholteklachten, keelpijn, neusverkoudheid, hooikoorts, allergie, hoesten, heesheid, misselijkheid, bloeddrukklachten, spanning, sttess, burnout, heupklachten, lage ruglachten,spit , stijfheid, arteritis, fybromyalgie,bewegingsangst, spijsverteringsklachten

body-klachten3-cnt

verteringsklachten,obstipatie,constipatie,diarree plasproblemen,vaatproblemen,herstel na operatie, littekenklachten, slaapproblemen

 

Aarzel niet om contact op te nemen om te informeren of ik uw klachten kan verhelpen. Ook wanneer het buiten mijn ervaring en expertise ligt kan ik aanbevelingen doen. Mijn netwerk is groot en ik werk samen met collega therapeuten die ik heb leren kennen en waarderen op goede resultaten.