Shiatsu therapie

Wat is Shiatsu therapie?

Shiatsu is een van oorsprong Japanse manuele therapie en kent verschillende stijlen die verschillen in dynamiek en hardheid van strekkingen, rotaties, schudden en druk . Hoe verder de Shiatsu therapeut zich ontwikkelt hoe persoonlijker zijn/haar stijl wordt. Uiteindelijk kiest en ontwikkelt een therapeut de stijl die het beste bij hem/haar past. Mijn stijl is overwegend zacht en rustig. Een behandeling kan veel losmaken, zowel lichamelijk als emotioneel.

Het doel is om een beweging te maken naar de natuurlijke ontspanning. Zoals een elastiek dat weer zijn natuurlijke vorm aanneemt wanneer het niet meer uit elkaar getrokken wordt. Wanneer het lukt om het lichaam en de denkwereld even helemaal over te geven aan de diepe ontspanning en die te ervaren met ons bewustzijn, dan krijgt onze natuurlijk staat van zijn de ruimte die het nodig heeft om te herstellen.

Ik maak er werk van om mijn cliënten te leren kennen. Zo voel ik dat ik het beste kan helpen. Iemands ziektegeschiedenis kan enorm veel vertellen over het ontstaan van klachten en vormt voor mij een voorwaarde om de oorzaak te vinden.

Hoe komt de diagnose tot stand?

Door vragen te stellen krijg ik een beeld van uw ziektegeschiedenis en de oorzaak van de klacht. Door het voelen van uw pols op de chinese manier krijg ik zicht op wat er op dat moment bij u uit balans is. Door het palperen van bepaalde zones op uw buik krijg ik door uw feedback helder waar het gevoelig is. Alles bij elkaar leidt tot een behandelplan.

 

Hoe gaat de behandeling?

De behandeling vindt plaats op een Shiatsumat op de grond of op een behandeltafel. Afhankelijk van uw conditie en-of leeftijd. Door middel van zachte druk, rotaties, en strekkingen geef ik een impuls aan het lichaam om de opgebouwde spanningen los te laten.

Japanse acupunctuur

Vooraf overleg ik of het goed is dat ik ook acupunctuur gebruik. Dit is niet perse noodzakelijk maar werkt vaak erg snel en effectief om pijnklachten snel op te lossen. 

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk. Het zoeken naar pijnlijke plekken en punten voor diagnose en feedback kan wat gevoelig zijn maar de intentie is om deze pijn op te heffen met zachte technieken. De naalden zijn pijnloos en worden vaak niet eens waargenomen. Mijn ervaring is dat hoe zachter de techniek hoe effectiever de behandeling.

Aanvullende behandelingen

Moxa

Met de moxastick en Okyo verwarm ik de acupunctuurpunten en meridianen waar pijn en stagnatie zich voordoet.  Ik gebruik het veel voor  aandoeningen waar kou een medeoorzaak is.

    

Cuppen

Aarzel niet om contact op te nemen om te informeren of ik je klachten kan verhelpen. Ook wanneer het buiten mijn ervaring en expertise ligt kan ik aanbevelingen doen. Mijn netwerk is groot en ik werk samen met collega therapeuten die ik heb leren kennen en waarderen op goede resultaten.

Ook Shiatsu therapie volgen? Neem contact op via frans.annegarn@gmail.com of 06-40 38 93 69