Welke klachten ?

  

Massage Shiatsu

Bij welke klachten helpt Shiatsu?

Bij Shiatsu draait alles om het herstellen van je gezondheid via traditionele Oosterse geneeswijzen. Tijdens de behandeling vinden we de oorzaak van je klacht, of deze nu recent of in een ver verleden ligt. Shiatsu is erop gericht om fysieke (en mentale) klachten te achterhalen en op te lossen. Op die manier kan Shiatsu therapie vaak operaties en medicatie voorkomen.

Ik bied Shiatsu, acupunctuur, Tai Chi en Qigong aan mensen die klachten hebben op het gebied van:

 • Bewegingsapparaat: pijn en/of beperkingen in de nek, rug, heupen, frozen shoulder
 • Gewrichten: stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, verstuikingen, artrose, RSI, gewrichtsontsteking, slijmbeursontsteking, spieren/pezen pijnklachten, krachtvermindering, krampen, nek- en rugklachten, tenniselleboog, rheumatische aandoeningen, fibromyalgie, Poly myalgia
 • Borst: spanning op de borst, pijn/vol gevoel op de borst, hartkloppingen
 • Buik: krampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik, PDS (Prikkelbare Darm Syndroom)
 • Hoofd: hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn, duizeligheid, zwaar gevoel in het hoofd, facialis parese
 • Mond: tandvleesproblemen, kiespijn, aften, slechte adem, bittere smaak, droge mond, verhoogde speekselvloed
 • Oor: oorpijn/ontsteking, oorsuizen/ruisen
 • Neus: neusverkoudheid
 • Ogen: ontstoken ogen, jeukende ogen, tranende ogen, droge ogen, branderige ogen, wazig vlekken zien
 • Keel: schildklier aandoeningen, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel
 • Luchtwegen: verkoudheid, allergische verkoudheid, hooikoorts, hoest, kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie
 • Slijmvliezen: chronische verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, bijholteontsteking
 • Ledematen: koude handen of voeten, zware ledematen, oedeem
 • Bloed: bloedarmoede, kouwelijkheid, doorbloedingsproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk
 • Maag Darm: misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen/opboeren, maagpijn, galaandoeningen, diarree, constipatie, aambeien, prikkelbaar darm syndroom
 • Urinewegen: blaasontsteking, incontinentie, blaas/nierstenen, impotentie, prostaatklachten
 • Gynaecologische klachten: menstruatieklachten, PMS (premenstruele klachten), overgangsklachten
 • Verslavingen: rookverslaving, eetverslaving, alcoholverslaving, drugsverslaving
 • Psychosomatische klachten / mentale stoornissen: somberheid, burn-out. Slaapstoornis, veel dromen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, epilepsie, depressiviteit, snel schrikken, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, stress.

Shiatsu helpt jou weer je hele lijf te bewonen en je beter te voelen als mens.

Ik wil  je bedanken voor de diepgaande gesprekken en het gegeven dat je mij dingen in een ander perspectief hebt laten zien. Daar heb ik zeker wat aan gehad. – Brigitte

Shiatsu therapie: zelfhelend vermogen van je lichaam

De Oosterse geneeskunst bekwaamt zich al 5000 jaar in het ‘lezen’ van het lichaam. De goed geoefende, Oosters getrainde therapeut kan aan de kleur van de huid, het voelen van de pols of het bekijken van de tong nauwgezet opmaken wat er mis is in het lichaam.

Het menselijke lichaam is een gigantische bron van informatie waar ook ik als Shiatsu therapeut uitstekend gebruik van kan maken.

Elk lichaam beschikt over zelfhelend vermogen, maar wordt daarbij gehinderd door blokkades en spanningen. Het opheffen van die spanningen maakt dat alles weer kan stromen en genezen. Met Shiatsu kun je klachten voorkomen door vroegtijdig de spanningen en blokkades op te heffen. Iedereen kan dat, als je maar goed voelt, luistert en kijkt naar je eigen lichaam. Met de juiste (Shiatsu) therapie en begeleiding kan ook jij leren het zelfhelend vermogen van jouw lichaam te stimuleren.

Frans is een kundig shiatsu therapeut die mijn klachten goed heeft behandeld! – Josine

Shiatsu en acupunctuur: voor wie?

Wanneer heb je baat bij Shiatsu en andere Oosterse geneeswijzen?

1. Shiatsu behandeling voor ondersteuning en onderhoud

Met Shiatsu voorkom je klachten in plaats van ze moeten genezen. Daarom komen veel mensen met een druk bestaan, veel stress en weinig tijd voor zichzelf bij mij voor Shiatsu therapie. Of voor steun in het proces van ouder worden, dat aandacht vraagt.

Met Shiatsu kun de oplossing zoeken voor de onbalans in je lichaam, voordat het een ziekte wordt. Voorkomen blijft nog altijd beter dan genezen.

2. Shiatsu therapie bij acute of aanhoudende klachten

Heb je te lang gewacht, zijn in het reguliere circuit niet de gewenste resultaten geboekt of ben je doorverwezen omdat er daar geen oplossing is?

Chronische klachten leiden in de reguliere zorg tot radicale ingrepen als medicatie of operaties. Denk aan een frozen shoulder waar een cortisonenspuit in wordt gezet, met alle bijwerkingen op korte af lange termijn. Of aan een hernia operatie waarna mensen vaak met veel restklachten blijven zitten.

Met Shiatsu en/ of acupunctuur kun je vaak operaties en medicatie voorkomen door op zoek te gaan waar de stoorzender precies zit. Vaak zit de onbalans namelijk niet in het pijnlijke lichaamsdeel, maar heel ergens anders dan gedacht.

Niet meer kunnen functioneren is vaak dé trigger om je heil te zoeken bij alternatieve / aanvullende geneeswijzen. Ik help via Shiatsu het lichaam te herstellen.

De behandeling is voor mij steeds ‘op maat’, bij dat wat er speelt, dit schept veel vertrouwen. Na de behandeling ervaar ik diepe innerlijke rust. Een van soort van ‘voor zich zelf sprekende tevredenheid’. De behandeling draagt er toe bij om meer bij mezelf te zijn, wat dit ook is. Geaard, me  minder te verliezen in de  ‘moeten’ dingen (van mezelf), het meer te laten, zonder bemoeienis. Maar ook meer in verbinding, in de wereld Zijn. Een Reset. – Carolina

Shiatsu: praktische handvatten om je beter je voelen in je lijf

Ik heb mij als Shiatsu therapeut gespecialiseerd in het achterhalen van de oorzaak van klachten. Een klacht kan bijvoorbeeld zijn ontstaan (lang of kort geleden) door:

 • Een val
 • Medische ingreep
 • Kinderziekte
 • Zwaar of ongeschikt werk, langdurig verkeerde houding
 • Psychisch of fysiek trauma in de jeugd
 • Verkeerde manier van bewegen in herstelfase, waardoor klachten erger of chronisch worden zodat mensen helemaal stoppen met beweging of bewegingsangst ontwikkelen

Ik pas de juiste behandeling en oefeningen toe. Heel goed luisteren, praten met mensen en een no-nonsense houding maken deel uit van de behandeling. Ik geef op een ontspannen, open manier handvatten om anders met je gewoontes en opvattingen om te gaan. Je bent je lichaam, dus zorg er goed voor! Wil je goed voor je lijf leren zorgen? Dan kan en wil ik je graag helpen.

Neem contact op via tel 06-40389369 of frans.annegarn@gmail.com

De Shiatsu praktijk bevindt zich in Soest en Amersfoort.

Mijn schouder trok gisteren in de loop van de dag helemaal bij. Nu zeurt er alleen nog wat spierpijn. Lijkt wel tovenarij! Als je het lichaam kent en begrijpt vanuit die oude Chinese kennis dan kun je dus toveren – Samar