Slapeloosheid

by

LAST VAN SLAPELOOSHEID? ‘BLOED SERIEUS’

man-slapeloosheid-pyamaHeeft u last van niet kunnen inslapen of midden in de nacht wakker worden en lukt het niet om weer in te slapen, slaapt u onrustig droomt u veel of wordt u moe wakker?

 

Allemaal symptomen die wijzen naar een interne verstoring. Moeilijk in slaap vallen of niet door kunnen slapen leidt tot vermoeidheid, geen energie, verminderde mentale alertheid en concentratie gedurende de dag. Meestal is de oorzaak te vinden in tijdelijke oorzaken als jetlag, ziekte, stress of teveel koffie.
De oorzaak van overactief lichaam en geest op het moment dat het moet rusten is te vinden in de onderlinge interactie van de organen. Zo zal het moeilijk inslapen te maken hebben met te veel hitte (niet perse voelbaar) in het lichaam en niet door kunnen slapen een aanwijzing zijn voor verzwakte hart of milt energie. In combinatie met ander symptomen als opgeblazen gevoel of gebrek aan eetlust is ook de maag betrokken. Snel geïrriteerd raken en frequent angstig wakker schrikken wijst richting de galblaas.
De behandeling is erop gericht de belangrijkste verstoringen te herstellen en om het overactieve lichaam en de geest te kalmeren door beide terug te brengen naar een natuurlijk ritme, naar een staat waar het zich kan voorbereiden op de slaap.Visueel ontwerp: Ilse van Schalkwijk
Webontwerp: beeldpunt