De behandeling

Hoe komt de diagnose tot stand?

Door vragen te stellen krijg ik een beeld van uw ziektegeschiedenis en de oorzaak van de klacht. Door het voelen van uw pols op de chinese manier krijg ik zicht op wat er op dat moment bij u uit balans is. Door het palperen van bepaalde zones op uw buik krijg ik door uw feedback helder waar het gevoelig is. Alles bij elkaar leidt tot een behandelplan.

 

Hoe gaat de behandeling?

De behandeling vindt plaats op een Shiatsumat op de grond of op een behandeltafel. Afhankelijk van uw conditie en-of leeftijd. Door middel van zachte druk, rotaties, en strekkingen geef ik een impuls aan het lichaam om de opgebouwde spanningen los te laten.

Japanse acupunctuur

Vooraf overleg ik of het goed is dat ik ook acupunctuur gebruik. Dit is niet perse noodzakelijk maar werkt vaak erg snel en effectief om pijnklachten snel op te lossen. 

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk. Het zoeken naar pijnlijke plekken en punten voor diagnose en feedback kan wat gevoelig zijn maar de intentie is om deze pijn op te heffen met zachte technieken. De naalden zijn pijnloos en worden vaak niet eens waargenomen. Mijn ervaring is dat hoe zachter de techniek hoe effectiever de behandeling.

Aanvullende behandelingen

Moxa

Met de moxastick en Okyo verwarm ik de acupunctuurpunten en meridianen waar pijn en stagnatie zich voordoet.  Ik gebruik het veel voor  aandoeningen waar kou een medeoorzaak is.

    

Cuppen